Levandulový sirup

Sezóna levandulového sirupu je v plném proudu a proto vám přinášíme jednoduchý recept na tento skvělý, uklidňující nápoj 😉

2,5 LITRU SIRUPU
svazek levandule
2l vody
1 sáček kyseliny citrónové
2kg třtinového cukru
5ks bio citrónů

 

 

 

    1. Citróny omyjeme a nakrájíme na plátky. Svaříme vodu s cukrem a citróny cca 20 minut. Levanduli vhodíme do vroucí sirupové vody a když voda opět vzkypí, sporák vypneme. Vsypeme kyselinu citrónovou a necháme odležet 24 hodin.
    2. Druhý den slejeme přes cedník. Sklenice na sirup i s víčky propláchneme slivovicí, necháme odkapat a přelijeme do nich sirup. Zavíčkujeme. Do zavařovacího hrnce nalijeme vodu cca do 1/4 sklenic, přivedeme k 70°C, vypneme, necháme 10min a pak vyndáme.
    3. Levandulový sirup ředíme vodou nebo minerálkou. Můžeme do džbánu dát kostky ledu, plátek citronu, sirup, zalijeme sodou a máme luxusní domácí limonádu.
Levandulový sirup